Bra hästtillbehör

Vad är egentligen bra tillbehör - och till vad ska man använda det till?

Självklart beror det på vad för tillbehör man är ute efter och till vilket ändamål. Vissa vill satsa på sin egen utrustning medan andra ser hästen som det centrala och vill lägga mer fokus på den.

Beroende på i vilken fas man befinner sig i över hur kunnig man är, skiljer tillbehören sig i både pris och kvalitet. Kolla in Butiker för att hitta de rätta för just dig. Här nedan kommer vi presentera några av de viktigaste tillbehören att investera i och vad man ska tänka på:

Stalltäcke

Att vara mån om hästen är väl ingen direkt hemlighet. När det gäller att bevara hästens temperatur och hålla den varm är just stalltäcke ett måste. En väl värd investering och här kan priserna variera men brukar vanligtvis ligga omkring 500-1500 kr.

Ridkläder

Inte heller någon direkt skräll att behöva ha bra utrustning när man ska rida. Här varierar det väldigt bland märken, material och typer av produkter. Har du inte möjlighet att investera i allt direkt (som de flesta inte kan) bör du göra en prioriteringslista med vad man ska inhandla i vilken ordning. Ett förslag är att börja med hjälm, sedan ridstövlar etc.

Sadlar

Sadlar är ju såklart en viktig del om du ska rida. Oftast finns detta på ridklubbarna men har du köpt dig en egen häst är sadeln ett måste för dig. En bekväm sadel gör mycket för att du ska vilja rida mycket. Priserna varierar även här och ligger omkring tusenlappen för de billigaste och upp emot 15 000 kr för de mer avancerade.